Tämä on

KOKOELMANHALLINTA

Muusa -kokoelmanhallinta

Muusa on Suomen Kansallisgalleriassa kehitetty taidekokokoelmien hallintaan suunniteltu ohjelmisto ja palvelu. Taidemuseoille kehitetty Muusa sopii myös muille kokoelmanhaltijoille: yrityksille, kunnille, säätiöille ja muille yhteisöille, yksityisille taiteenkeräilijöille jne.

Työkalu

Muusa on nykyaikaisen taidekokoelmatyön keskeinen työkalu. Siinä on helppo pitää taideteostiedot ajan tasalla.

Tiedät mitä teoksia kokoelmissasi on, missä ja millaisessa kunnossa ne ovat. Muusaan voit kirjata teosten siirtämiseen, suojaamiseen, ripustamiseen, kuljetuksiin, varastointiin, näyttelyihin ja lainaamiseen liittyviä tietoja. Muusaan voi viedä teoskuvia, teosten kuntoa ja konservointitoimenpiteitä koskevia tietoja, hankinta- ja vakuutustietoja.

Muusalla voit myös suunnitella uusia teossijoituksia. Kun teokset ovat sijoitettuina erilaisiin tiloihin, kuten virastoihin, laitoksiin ja varastoihin, hallinnoit kokonaisuutta Muusalla: mitä teoksia on missäkin sijaintipaikassa, sijaintipaikkaan liittyviä tietoja, mahdollisen sijaintipaikan yhteyshenkilön tietoja jne.

Toimii kaikilla laitteilla
Monipuolinen
Luotettava
Suomenkielinen käyttäjätuki
Jatkuvat päivitykset
Kuuntelemme toiveitasi
Teoskuva: Akseli Gallen-Kallela, Akka ja kissa, 1885.
Öljy kankaalle, Turun taidemuseo.

Verkkokäyttöinen

Päätät itse ketkä näkevät kokoelmatietosi ja mitä tietoja he niistä näkevät. Voit myös antaa useille työntekijöille oikeuksia tietojen tallentamiseen. Tiedot tallentuvat reaaliaikaisesti ja löytyvät nopeasti yhdestä paikasta, Muusasta.

Turvallinen

Muusassa käytetään turvallista, salattua SSL-tiedonsiirtoyhteyttä, jota käyttävät myös mm. verkkopankit.

Tuki- ja koulutuspalvelut

Muusan käyttäjän tukena on oma tukipalvelu, joka auttaa käytönaikaisissa kysymyksissä. Käyttäjille järjestetään sekä ohjelmiston käyttökoulutusta
että taideteosten luettelointikoulutusta.

Mobiilikäyttöinen

Muusa on myös mobiiliyhteensopiva. Muusa on aina mukanasi, älypuhelimessasi tai iPadissasi.
Uudessa Muusassa on huomioitu myös kosketusnäytölliset laitteet ja erikokoiset näytöt. Valikot ovat peukaloystävällisiä, sivut skaalautuvat erilaisiin näyttöihin ja ruutu sopeutuu kapeankiin tilaan.

Omaisuuden ja kulttuuriperinnön hoito

Muusa on tietokantapohjainen taidekokoelmien hallintaohjelmisto. Sen avulla hoidat helposti omaisuuttasi ja osallistut samalla yhteisen suomalaisen kulttuuriperintömme hoitoon.

Tiedon jalostaminen

Tietoyhteiskuntakehityksen myötä rakennetaan yhä enemmän erilaisia tiedonhakupalveluja. Jotta nämä tuottavat onnistuneen hakutuloksen, täytyy tietovarannoissa olevan tiedon olla hyvälaatuista ja kattavaa.
Muusassa tämä on otettu huomioon käyttämällä kansainvälisen museoyhteisön kehittämää CRM-standardia.

Digitointi

Muusa on työväline digitoidun taide- ja kulttuurihistoriallisen aineiston hallintaan. Digitoitu aineisto luo pohjan suomalaisen kulttuuriperinnön yhä laajemmalle esittelylle sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Se mahdollistaa osallistumisen myös kulttuuriperintöä hallinnoivien organisaatioiden yhteishankkeisiin sekä Suomessa että ulkomailla.

Verkottuminen

Muusa on verkottumista: voimien yhdistämistä, osallistumista ja kommunikointia. Muusassa et ole yksin kokoelmanhoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Muusassa on myös yhteinen hakutietokanta, johon Muusan asiakkaat voivat halutessaan liittyä. Näin pääset näkemään myös muiden Muusassa mukana olevien taideteostietoja.

Muusan asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa ohjelmiston kehitykseen, oppia ja olla mukana kehittämässä luettelointityötä ja sähköistä toimintaympäristöä. Muusassa olet mukana taidehistoriallisessa keskustelussa muiden Muusaa käyttävien organisaatioiden kanssa.

Ota yhteyttä

Kiitos! Viestisi on lähetetty...
Oho! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen...